abril / 2025

FORMATJADES QUARESMALS

La cuina quaresmal d’antany va comptar amb preparacions ara parcialment absents de les nostres...

Llegir més
abril / 2025

Pasqua, gastronomia de la passió

La cuina pasqual illenca ―des de Diumenge de Rams fins a Diumenge de Glòria― està determinada ...

Llegir més
febrer / 2025

Ensaïmada dels Darrers Dies

Quan arriben els Darrers Dies, nom amb què també es coneix el Carnaval a Mallorca, trobam en el no...

Llegir més
febrer / 2025

EL CULTIU DEL BLAT A MENORCA

A Menorca es van sembrar moltes varietats de blat, si bé la més coneguda era la Triticum sativum, ...

Llegir més
gener / 2025

L’espinagada d’anguila, una pasta lligada al territori

Dins la cuina heretada, assumida i viscuda, ens trobam molt sovint amb plats, pastes típiques… qu...

Llegir més
desembre / 2024

Per Nadal, torró artesanal

El torró, segons la definició genèrica del Diccionari Català-Valencià-Balear, és una “massa ...

Llegir més
novembre / 2024

«Pa d’aquí, forn i tradició» una marca molt nostra

La marca col·lectiva «Pa d’aquí, forn i tradició» identifica els establiments que elaboren pa...

Llegir més
octubre / 2024

L’ofici de forner: l’artesania en l’era de la globalització

El quefer d’un forner és artesania. El seu producte és fet amb les mans i com a tal conté impre...

Llegir més