Ruta del pa pels diferents forns emblemàtics d’Inca
Inca va ser el municipi que va acollir la ruta guiada pels forns emblemàtics durant la celebració de la Setmana del Pa 2025, una iniciativa de la marca Pa d’Aquí, forn i tradició d’ADR Balears de la Conselleria d’Empresa, Autònoms i Energia i l’Associació de Forners i Pastissers de Balears.
Montse Ramírez, redactora de Xalest, va ser l’encarregada de guiar les visites als quatre establiments adherits al programa “Emblemàtics Balears” i que compten amb la marca “Pa d’Aquí, forn i tradició”.
Més de trenta persones varen visitar el forn de Can Tomeu, que va oferir un tast de pa pagès. Per la seva banda, el forn Can Alba va preparar diferents coques salades. Al Forn de Can Francesc es va un tast de doblegats i ensaïmada. La ruta va finalitzar a Can Delante amb els típics congrets.
Els participants varen descobrir la tradició i el sabor dels seus forns i pastisseries. La ruta va culminar en un lloc destacat de la ciutat, el Serral de ses Monges, per posar fi a la jornada.