“Si t’agrada el treball, hi ha poques desavantatges”, exposa l’alumne de l’IES Puig de sa Font

“Si t’agrada el treball, hi ha poques desavantatges”, això és el que pensa Exequiel Cagliolo, estudiant de la Formació Professional de Cuina, que han participat a una de les xerrades organitzades per ADR Balears a través del projecte Pa d’Aquí, forn i tradició.

Els alumnes han rebut la visita de Catalina i Xavier Amer, del forn de Ca N’Amer de Sant Llorenç des Cardassar i Pastisseria Ramis de Manacor amb l’objectiu de conèixer la importància de la figura del forner i aconseguir possibles relleus dins el sector, un fet bastant complex avui en dia per la manca de mà d’obra.

Els germans Amer van compartir la seva experiència en prendre el relleu del forn familiar després de la jubilació dels seus pares. A més, van oferir consells pràctics sobre la gestió d’un forn als alumnes presents. La seva ensaïmada de xocolata Kinder va ser la protagonista final, fent les delícies de tots els joves que la varen tastar.

Els estudiants varen donar el seu punt de vista sobre la professió, destacant la importància de la vocació i defensant els forns tradicionals davant les grans superfícies. Un d’ells va expressar que “són molts els forns que elaboren productes de forma tradicional”. Aquest aspecte primordial també va ser remarcat pels germans Amer.